Köpvillkor för Awendela.se

Den här webbutiken drivs av Awendela.se (org.nr. 831113-0358) och är riktad primärt mot privatpersoner.
Alla priser på sidan är angivna inklusive moms.

Vissa Färg-/nyans-skillnader kan förekomma mellan produktbild och verkligt utseende på grund av ljusförhållanden vid fotografering.

PaysonFaktura

Vi erbjuder betalsättet ”PaysonFaktura” i samarbete med Payson AB. Betalningsvillkor är 14 dagar.

För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

Information om pantsättning

Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

Hantering av personuppgifter

När du gör din beställning hos Awendela.se uppger du dina personuppgifter. Samtidigt godkänner du att vi sparar och använder dina personuppgifter för att vi ska kunna fullfölja våra åtaganden mot dig som kund. Vi dokumenterar dessutom viss kommunikation som vi har med dig via e-post, för att kunna ge dig bästa service och följa upp dina ärenden.

Enligt Personuppgiftslagen (PUL) har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Du kan även alltid begära att den ska tas bort ur våra system. Kontakta i så fall oss på kundtjänst, så ordnar vi det.

Vi kommer aldrig att lämna ut dina personuppgifter till tredje part.

Ångerrätt

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att du skall kunna nyttja din ångerrätt måste du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det du som står för returkostnaden och risken.

Returer

Vi förbehåller oss rätten att inte godkänna returer som skickas tillbaks, antingen utan vårt medgivande, eller i bristfälligt emballage. Kontakta därför alltid oss innan du returnerar något direkt till webbutiken@awendela.se.

Felleveranser och reklamationer

Om du får en vara som är felaktig eller skadad på något sätt är det vi som står för returkostnaderna
Kontakta oss direkt så ordnar vi det på bästa sätt.

Vid tvist

För tvister som inte kan lösas genom normal kommunikation hänvisar vi till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).
ARN kan nås genom 08-508 860 00, arn@arn.se eller http://www.arn.se.

Genom att genomföra köp via Awendela.se godkänner du dessa köpvillkor.

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och ändringar på Awendela.se.